חשיבה מול הרגשה: הפסיכולוגיה של פרסום

8 אסטרטגיות שיווק דיגיטליות שיעזרו לך להוביל בתחרות בשנת 2021

פרסום עיצב את החברה שלנו. זה הפך לחלק מהתרבות הגלובלית והוא נטמע עמוק בחברה שלנו. אלה התמונות היפות של משפחות מאושרות לצד פיתוחי דיור. זה הסלבריטאים האהובים עלינו המשתמשים במוצרי יופי חדשים. אנו רואים שמות ביתיים שמוכרים מוצרי ניקיון או מזון. פרסום נמצא בכל מקום, וזה ענף גדול.

אולי לא נדע את זה, אבל האמריקאי הממוצע נחשף למספר גדול של פרסומות ממדיומים שונים תוך 24 שעות. זה כולל רדיו, טלוויזיה, מדיה חברתית ומודעות מודפסות. אם אתה משתמש בטלפון שלך הרבה, המודעות שצצות כאשר אנו גולשים בחנויות סוחרים ובעוד אנו מחכים לטעינה של תמונה ביישום צילום. מכיוון שאנחנו נחשפים לכל כך הרבה פרסום, איך מפרסמים ומשווקים דואגים שהמודעות שלהם יתבלטו?

למידע נוסף, עיין באינפוגרפיות למטה שיצרו המאסטר למדעים באוניברסיטת דרום קליפורניה בתכנית מקוונת לפסיכולוגיה יישומית .חשיבה מול הרגשה: הפסיכולוגיה של פרסום אינפוגרפיקה

מספר המודעות שאנו רואים

בשנות השבעים נחשפו אנשים לכ -500 מודעות ביום. נכון לעכשיו, אנשים רואים כ -5,000 מודעות ביום. ישנן 5.3 טריליון מודעות לתצוגה המוצגות באופן מקוון מדי שנה. בממוצע, ילדים רואים 20,000 פרסומות שלושים ושניות בכל שנה. מבוגרים רואים בממוצע 2 מיליון כאלה על בסיס שנתי.

מפרסמים ומשווקים יודעים שאנשים מגיבים בקלות כאשר הם מוצאים משהו מהנה, ראוי לציון או מעניין. הם משתמשים בזה כדי להפוך את המותגים שלהם לפופולריים. הם מכוונים לקמפיינים של מודעות על סמך זה. יתכן שמדובר בתמונה מעניינת, מוסיקה, סיפור או המותג עצמו שתופס את מבטו של האדם. משרד פרסום טוב יוכל לזהות תוכן ויראלי ולהשתמש בו במודעות שלהם.

רגש על תוכן רציונלי

מודעות מכוונות לחשיבה ולהרגשה. עם זאת, נראה שהתחושה מדורגת גבוה יותר. בהתבסס על ביצועי קמפיין פרסום, 31% מהמודעות עם משיכה רגשית הצליחו לעומת 16% הצלחה של מודעות שהתמקדו בתוכן רציונלי.

מודעות שמפעילות סנטימנטים עושות זאת באמצעות נושאים שונים. עם זאת, הגאווה, האהבה, ההישגים, האמפתיה של האדם, החברות, הבדידות או הזיכרונות מתפקדים בצורה הטובה ביותר.

תגובה רגשית לפרסומת, ולא לתוכן המודעה בפועל, מייצרת השפעה רבה על כוונת הצרכן לקנות מוצר. סבירות היא המדד הניבוי ביותר שיכול לעזור לוודא אם פרסומת תגדיל את מכירות המותג.

השפעת צבע

כולנו מודעים לכך שצבע יכול לעורר רגשות מסוימים אצל אדם. זו הסיבה שהוא משמש בכבדות במכירות ומיתוג.

צבע ממלא תפקיד חזק גם בהמרה. מחקרים מראים כי שינוי כפתור הקריאה לפעולה של מודעה מקוונת מירוק בהיר לצהוב יכול להגדיל את שיעורי ההמרה ב -14.5%. גבול צבעוני סביב תמונת מודעה בפייסבוק יכול גם להכפיל את שיעור הקליקים.

גם ניגודיות צבע עוזרת. מחקרים הראו כי צבעים מנוגדים של שני קישורים בתוך תמונה אחת יכולים להגדיל את יחס ההמרה ב -60%.

שני סוגים של תגובות רגשיות

ישנם שני סוגים של תגובות רגשיות. שניהם משמשים בתעשייה וסיפקו תוצאות מדהימות.

הראשון מבוסס על אמפתיה. תגובה אמפתית היא כאשר אדם מזדהה עם או מרגיש קרוב למותג לאחר שראה פרסומת. זה מושג על ידי הצגת תמונות כגון ילדים, חתולים, כלבים ותינוקות במודעות.

התגובה השנייה נובעת מיצירתיות. תגובה יצירתית מתרחשת כאשר מודעה גורמת לאדם להרגיש שהמותג מקדים את המשחק או דמיון – שיעור משלו. זה מושג על ידי השכלת הטון של הקול העובר, ליהוק נכון, תפאורה, סיפור סיפור ואפילו מוזיקת ​​הרקע. האופן בו מכוונת המודעה משחק גם כן חלק מרכזי.

כדי ללכוד את הקהל, חשוב ליישם כמה אסטרטגיות מפתח. משרד הפרסום צריך ליצור הפתעה או שמחה מיד. זה ישמור על הצופים מעורבים. שמחה והפתעה הן הדרכים הטובות ביותר להשיג זאת. חשוב גם לבנות רכבת הרים רגשית, מכיוון שככל הנראה זה יבטיח שהצופים ימשיכו לצפות בסרטון בגלל העליות והירידות הרגשיות שהם חווים.

מסעות פרסום אמיתיים שהצליחו

קמפיין "Dirt is Good" של יוניליוור הצליח. הם רצו מסר שיהדהד. עקב מחקר אינטנסיבי הם הצליחו ללמוד כי הצרכנים אינם אוהבים כתמים ולכלוך כפי שרמזים רוב מסעות הפרסום. הם העלו את הרף על ידי השקת קמפיין שדיבר על לכלוך וכתמים כחלק מהחוויות הטבעיות של ילדיהם.

קמפיין "היופי האמיתי" של דאב הוא גם זוכה נוסף. המותג יצר באומנות סרטונים ותמונות שנוצרו כדי להעצים נשים ולגרום להן להרגיש טוב עם עצמן. הם הצליחו לעורר תגובות רגשיות שנעו בין ידע, חום ואפילו אושר מהמטרה הדמוגרפית שלהם. למעשה, רבים מהסרטונים הפכו ויראליים ברשתות החברתיות והרחיבו את טווח ההגעה של המותג.

קמפיין "מפעל האושר" של קוקה קולה הוא דוגמה חזקה נוספת. במהלך העשורים האחרונים טיפח המותג קשר בין קולה, שמחת חיים ואופטימיות. הם הצליחו להעביר את המסר על ידי תיאור חברים ומשפחות מאושרים שותים קולה במסיבות עליזות. הנוסחה המתמדת הזו אפשרה לקוקה קולה לעורר את הרגשות שהם רוצים מלקוחותיהם, בגלל השימוש הממושך בקמפיין.

קמפיין "חברים לנצח" של גוגל היה המודעה המשותפת ביותר בשנת 2015. נכון לעכשיו, היא נחשבת למודעה המשותפת ביותר בכל הזמנים. מאז הושקה המודעה בפברואר אותה שנה, גוגל צברה 6,432,921 שיתופים בפלטפורמות מדיה חברתית כמו טוויטר, פייסבוק ובמקומות שונים בבלוגוספירה. הם הצליחו לעשות זאת על ידי שימוש בקשר הרגשי שבני האדם חשים כלפי חבריהם הפרוותיים; בסרטון הוצגו חברות מפתיעה עם בעלי חיים. עד היום הקמפיין עדיין נותר להיט והוא עדיין במחזור.

מודעות יכולות לאלץ אנשים לרצות לקנות או להשתמש במוצרים ושירותים מסוימים. המסלול הרגשי נותר אחת הדרכים הטובות ביותר לעשות זאת. צורת שיווק זו מהווה דרך נהדרת עבור חברות להציג את המותג או התרבות שלהם בפני צרכניהן. כאן גדלה הדמיון של החברה, מכיוון שהצרכנים מסוגלים לראות את אישיות המותג.

כל הזכויות שמורות למחקר המצורף

פורסם על ידי קידום עסקים בגוגל עם וידאו

קידום עסקים באמצעות וידאו בגוגול ויוטיוב