10 דקות קריאה
אחד הצעדים הראשונים ביצירת אסטרטגיית שיווק הווידאו שלך הוא להבין בדיוק למי אתה רוצה שהסרטונים שלך יגיעו. זו משימה לא קלה – סביר להניח שיש לך קהל יעד בראש, אבל אולי לא בפועל. האם הקהל הזה ייתן לך את ההחזר הטוב ביותר על ההשקעה? האם אישיות הקונה של המוצר שלך זהה לקהל היעד של הסרטון שלך? מה אם ניסית להגיע לקהל זה בעבר ללא הועיל?
מכיוון שזהו שלב כה חשוב ביצירת הסרטון המושלם, חשוב שתקבל את מיקוד הקהל שלך נכון. זה דורש מחקר ותכנון, אז התארנו כמה שאלות שאתה צריך לשאול כדי להבין איך להגיע לאנשים הנכונים.
1. למי מיועד המוצר או השירות שלך?
אני מקווה שאתה יודע זאת כבר הרבה. לרוב החברות, גדולות וקטנות, יש פרסונה ברורה של הקונה עבור המוצר או השירות שלהם (או אפילו פרסונות מרובות). זהו דיוקן מפורט ביותר של מיהו הלקוח שלך: גילם, עיסוקם, התחביבים, תחומי העניין, המצב המשפחתי, האתגרים היומיומיים, היעדים לטווח הקצר והארוך ועוד, יחד עם האופן שבו המוצר או השירות שלך יכולים לעזור להם את חיי היומיום שלהם.
אם לחברה שלך אין פרסונה ברורה של הקונה, זה הזמן ליצור אותה. אבל אל תשלוף פרסונה מהאוויר. התחל במחקר נכון ובזיהוי תכונות האופי המדויקות שלהם.
- סרוק ברשימת אנשי הקשר שלך ונסה לחשוף מגמות כלשהן.
- עשה מחקר בקבוצת מיקוד כדי לראות מי משתמש במוצר או בשירות שלך.
- עקוב אחר התוכן שלך כדי לקבל מושג באילו נושאים הכי נקראים ועוסקים.
- שוחח עם אנשי המכירות שלך או עם סוכני שירות הלקוחות כדי לראות מי מתקשר ואילו שאלות הם שואלים.
תלוי בחברה או בענף שלך, יתכן שיהיו לך מקורות מידע אחרים, כמו טפסי לידים, פרטי רישום, מידע על מיקוד מחדש ועוד. השתמש בכל המקורות שיש לך כדי להשיג את כל המידע שאתה יכול.
לאחר שברשותך מחקר, אתה יכול להתחיל להרכיב את האישיות של הקונה שלך. הקפד לענות על כל הדברים הבאים:
- שם פרסונה: כך תתייחס לפרסונה שלך, ובדרך כלל כולל מזהה ושם פרטי.
- מידע דמוגרפי: כולל גיל, מין, מיקום והכנסה.
- פרטי אישיות: במה קורא או צופה אדם זה? מהם התחביבים שלהם? איפה הם קונים? ענה על כל מה שאתה יכול לתאר את האישיות והאינטרסים שלהם.
- אתגרים: שקול את האתגרים היומיומיים העומדים בפני אישיות זו.
- החלטה: מדוע אדם זה יתעניין במוצר שלך? איך המוצר שלך פותר את הבעיות שלהם? מה ימנע מהם לרכוש את המוצר שלך? השתמש בזה כדי לקשור את המוצר שלך ואת הצרכן שלך.
יכול להיות שיש לך יותר מאישיות אחת – זה לגמרי בסדר! המציאות היא שכנראה לא רק סוג אחד של אנשים שזקוק לשירותים שלך. אבל אתה רוצה לנסות כמיטב יכולתך לכסות כל סוג צרכן מרכזי שעשוי לחפש אותך. אל תיצור מאות פרסונות, מספיק כדי לכסות על הצרכנים העיקריים שלך.
לאחר מכן תוכל לעבור לשלב הבא.
2. מה מטרת הסרטון שלך?
האם אתה רוצה למשוך לקוחות חדשים? שמח את הלקוחות הנוכחיים שלך? האם אתה רוצה להעביר חדשות חשובות לעובדים שלך?
מטרת הסרטון שלך היא מה שיכתיב חלק גדול ממי הקהל שלך.
אם אתה מנסה למשוך לקוחות חדשים על מנת לבצע מכירה, תרצה לנסות למקד לקבוצה רחבה יותר של אנשים. בשלב זה, עליכם להיות מרוכזים בליידע את הצרכנים אודות הבעיה העומדת בפניהם ולהציג את המותג שלכם. מכיוון שאתה נמצא בראש המשפך, תרצה להשליך את הרשת הגדולה ביותר כדי לתפוס את מירב העניין. השתמש בפרסונה של הקונה כאן כמדריך, אך אל תרגיש מוגבל מדי מכך.
אם מטרת הסרטון שלך היא לעסוק בסיכויים פוטנציאליים או לטפח לידים, תהיה לך תמונה ברורה יותר של קהל היעד שלך. הם יהיו מותאמים יותר לאישיות הקונה שלך. עכשיו אתה יכול לדבר עם התכונות הספציפיות שלהם: נקודות הכאב שלהם, הרקע שלהם, האינטרסים שלהם ועוד.
אם המטרה שלך היא לשמח את הלקוחות שלך, יהיה לך את המידע הרב ביותר על קהל היעד שלך. תדע שהם כבר עברו הסבה וכרגע הם הבעלים של המוצר או השירות שלך. עד עכשיו תדע את האתגר הגדול ביותר שלהם ותקווה לפתור את זה עבורם. הקהל שלך צריך להיות לגמרי בפינה שלך וניתן להגיע אליו בקלות.
או שמטרת הסרטון שלך יכולה להיות שונה לחלוטין. אולי אתה רוצה לתקשר עם עובדים, עם מנהלים או עם סניפים אחרים בארגון שלך לגבי מוצר או תהליך מעודכן. שוב, זה אמור לתת לך תמונה ברורה באמת של מי הקהל שלך. תקשורת פנימית בדרך כלל לא תסתמך על האישיות של הקונה שלך.
3. איך תוכלו להגיע לקהל היעד שלכם?
אם אתה מתקשר באופן פנימי, יוצר וידאו עבור לקוחות ספציפיים או יוצר סרטון אחר שלא מיועד לאף אחד במשפך הרכישה, למצוא את הקהל שלך צריך להיות די קל.
עם זאת, כל סרטון אחר והגעה לקהל שלך יכול להיות קשה יותר.
זה המקום בו אותו מחקר שעשית מוקדם יותר בתהליך יכול גם להיות שימושי. ככל הנראה לקהל שלך יש שיטת תקשורת מועדפת: דוא"ל, חיפוש, מדיה חברתית, פורומים, אתה שם את זה. כלול את תכונת האופי הזו במחקר שלך.
גיל הוא אחד המדדים הגדולים ביותר לפלטפורמה שיווקית מועדפת. למשל, קהלים מבוגרים משתמשים בפייסבוק יותר ממילניום. לעומת זאת, קהל צעיר יותר מסתמך על נתונים חזותיים מאשר על קהלים מבוגרים, ומעדיף את אינסטגרם וסנאפצ'אט.
בדוק היכן קהל היעד שלך מסתובב. דוא"ל הוא נהדר מכיוון שמשמעותו שהמשתמש כבר גילה עניין במותג שלך, אך יתכן שזו לא השיטה הטובה ביותר למשוך לקוחות חדשים. אם ברצונך להגיע לקהל חדש לחלוטין, וודא שבעמוד שמארח את הסרטון שלך יש SEO מצוין. אם אתה מארח באתר כמו Youtube או Vimeo, ייתכן שתרצה לבדוק פרסום בתשלום כדי להגיע לעיניים רבות יותר.
למרבה המזל, אתה יכול לעקוב אחר ביצועים ברוב הפלטפורמות ולהשתמש במיקוד מתקדם כדי לצמצם את מי שרואה את התוכן שלך. לפייסבוק, למשל, יש מיקוד ספציפי להפליא לקהל. למרות ששיווק ברשת החיפוש אינו ממקד לפרסונות ספציפיות, הוא ממקד למילות מפתח ספציפיות מאוד, כך שתוכל עדיין לצמצם את התוכן שלך לפי כוונת הקהל.
מחשבות אחרונות
זכור: אף תכונת אופי אחת לא תכתיב היכן לקדם את הסרטון שלך. השתמש בשילוב של כל המידע שברשותך – אישיות הקונה, היעדים שלך, מאמצי השיווק הנוכחיים שלך ועוד – כדי לגבש תוכנית להגעה לקהל היעד שלך.
לעולם אל תתחיל ליצור סרטון מבלי להבין בדיוק מי קהל היעד שלך.
רוב הסיכויים שכבר ביצעת את רוב העבודה. ועם קהל יעד מוגדר, אתה יכול לקצור פרסים גדולים יותר, כולל יותר צפיות, יותר הופעות, מעורבות טובה יותר ובסופו של דבר, יותר מכירות.
עדיין מרגיש שאתה זקוק לעזרה קטנה? התייעץ עם המומחים שלנו! המפיקים היצירתיים שלנו יכולים לעזור לך לא רק להתוות את הקהל הנכון ואת ערוצי ההפצה שלך, אלא באמת לעזור לך ליצור את הסרטון שתמיד רצית. קבעו שיחה עוד היום!