יוצרים סרטון עבור החברה שלך? זה יכול להיות תהליך מוחץ וקשה, אך כאן ב- Lemonlight אנו עובדים על פשטות התהליך כך שלא תצטרכו לדאוג או להילחץ.
חלק גדול מזה הוא לעזור לך לתכנן את לוח השנה להפקת הווידאו שלך. קיום ציר זמן מההתחלה יכול לעזור להקל על הלחץ שמגיע עם אינספור מטלות, לוחות זמנים קדחתניים, שינויים בלתי צפויים וטונות של נקודות מגע. הורדת הכל על הנייר הינה מכריעה וצריכה להיות אחד הצעדים הראשונים שתנקוט בעת יצירת אסטרטגיית הווידאו שלך.
לא יודע מאיפה להתחיל? בואו נסתכל על ארבעה שלבים בתהליך הייצור וכמה זמן עליכם להכין כל אחד מהם. זכור את לוח הזמנים הגס הזה לפני שתתחיל כל פרויקט וידאו. בין אם אתה עושה את זה בבית או שוכרת צוות, זה יהיה שימושי, וישמור על התהליך שלך מאורגן וישמש מדריך לכל מי שצריך לדעת.
1. תכנון יצירתי
כאן נולד הרעיון לסרטון שלך.
אני מקווה שלפני שתחליט שאתה צריך סרטון, יש לך מושג מי קהל היעד שלך , תחקור את כל סוגי הסרטונים השונים שיש בחוץ, ותחשוב איך וידאו יכול לעזור לך להשיג את השיווק שלך. מטרות .
לאחר סיום, תוכלו להתחיל בתהליך היצירה! אתה רוצה לדבר עם כל מקבלי ההחלטות שאתה עובד איתם – כל מי שמחזיק בנתח בהצלחת הסרטון הזה – ולרצות רעיונות. האם הסרטון שלך צריך להיות נרטיב או מיני דוק? האם זה צריך ללכת בעקבות דמות של גיבור? האם יתקיים דיבור או דיאלוג?
אתה לא צריך לקבל את כל התשובות האלה. אם אתה מתייעץ עם סוכנות להפקת וידאו או פרילנסרים, הם יכולים לעזור לך להבין את כל זה. אבל אתה צריך לקבל מושג לגבי הסיפור שאתה רוצה לספר ואיך תעביר בבירור את המסר או המשימה של המותג שלך. ככל שתוכל לתת פרטים ספציפיים יותר, כך התהליך יהיה קל יותר (ומהיר יותר).
קבעו לפחות שבועיים לתכנון יצירתי.
2. הפקה מראש
ייצור מקדים הוא השלב הקונקרטי הראשון ביצירת סרטון מוחשי בפועל. זה המקום בו נוצר לוח השנה של ההפקה שלך, שם נכתב ונערך התסריט שלך, שם נשכר הכישרון שלך, ושם מיקום שלך נחקר ומוזמן.
למרבה המזל, אם שכרת צוות הפקה או סוכנות, עליהם לטפל בכל השלבים האלה בלי יותר מדי עבודה מצידך. אך זהו תהליך מורכב ולעיתים מסורבל, שכן דברים כמו מזג אוויר שלילי או ביטולים יכולים להתרחש ללא אזהרה. לכן, בין אם אתה עובד על ייצור מראש בעצמך ובין אם שכרת צוות, היה נדיב ומבין את ציר הזמן שלך בשלב זה.
קבעו לפחות שלושה שבועות להפקה מראש.
3. הפקה
זה יום הסרט! באופן מציאותי, הייצור יימשך רק יום-יומיים, אבל אתה רוצה לתת לעצמך מספיק זמן כרית כדי לא להישאר מאחור. ההפקה כוללת צילומי יריות, הקלטת קול או דיאלוג וקבלת כל צילומי רקע או B-roll.
סרטונים ארוכים ומעמיקים יותר ידרשו יותר מיום או יומיים על הסט. אם יש לך ראיונות לעשות, לוח הזמנים לצילומים שלך יהיה תלוי בזמינות של המרואיין שלך. ימים נוספים בלוח הזמנים מהווים גם את כל הבעיות האפשריות במיקום, ברישוי או אפילו במוצר שאינו תקין.
חסוך זמן על ידי יצירת רשימת ביקורת. הכן את כל מה שאתה צריך, כולל אביזרים, איפור, החלפת מלתחה וכל הערה ספציפית לגבי תאורה, צילומי מצלמה ועוד.
קבעו לפחות שבוע להפקה.
4. פוסט-פרודקשן
עכשיו יש לך את הסרטים שלך ואתה מוכן ליצור את הסרטון הסופי שלך! פוסט פרודקשן כולל כל דבר, החל מתיקוני צבע ועד עריכת סאונד המסייעים ביצירת התחושה הכוללת והעברת המסרים של הסרטון שלך. העריכה עצמה עשויה לארוך יותר מכמה ימים, ובהתאם לעומס העבודה של הסוכנות שאתה שוכר, היא עשויה להימשך זמן רב עוד יותר.
ברגע שתקבל את הקטע הראשון של הסרטון שלך, הצוות או הסוכנות שלך צריכים לצפות ממך לעריכות או הערות. אולי לא תחשוב שהמוזיקה נכונה, או שתרצה להתמקד יותר בדמות מסוימת. צפו בסרטון והראו אותו לכל הצוות שלכם כדי לאסוף משוב. שתף את ההערות שלך עם צוות הווידיאו והם יבצעו עריכות נוספות.
תהליך זה יכול להימשך כמה פעמים, אז קבעו זמן רב קדימה ואחורה והקפידו על סדרי העדיפויות האחרים של צוות הווידיאו שלכם.
קבעו לאחר שבועיים לפחות שבועיים .
בונוס: חלוקה
יתכן שלא תצטרך לתזמן זמן להפצה, מכיוון שתוכל להפיץ את הסרטון שלך בכל עת שברגע שיש לך אותו, אך אם אתה רוצה שהסרטון שלך יגיע להמונים, תכנון לוח השנה של ההפצה שלך הוא גם הכרחי.
חלק זה של ציר הזמן יהיה תלוי ביעדים שלך. אם אתה מתמקד בהפצה של מדיה חברתית, כמה ימים עשויים להיות רבים. אם ברצונך להעלות את הסרטון שלך לגורמי חדשות או לחברות יחסי ציבור, ייתכן שתצטרך זמן רב יותר. תן לצוותי פיתוח האינטרנט, המדיה החברתית וצוותי הפרסום בתשלום מספיק זמן לתזמן ולבצע את פרסום תוכן הווידאו שלך.
אבל, זכרו, לא רק להפיץ את הסרטון פעם אחת ולסיים עם זה! פרסם מחדש את הסרטון שלך והפרסם אותו מחדש כדי לשמור על המותג שלך בראש. זה היופי שבווידיאו: הוא לא מזדקן מהר כמו סוגים אחרים של תוכן. אתה רוצה הפצה כבדה בהתחלה והמשך הפצה הרבה אחרי ההודעה הראשונה שלך.
קבעו לפחות שבוע להפצה ראשונית.
סה"כ זמן נדרש
אז, כמה זמן אתה צריך בסך הכל מרעיון להפצה? אם עשיתם את המתמטיקה, אתם יודעים שעליכם לתכנן לפחות תשעה שבועות (או קצת יותר מחודשיים) לפני כל פרויקט וידאו גדול.
וזה המינימום. ככל שאתה לוקח יותר זמן לתכנן את פרטי הייצור ולבצע סדר בסדר הכל, כן ייטב. נשמע כמו הרבה זמן? זה לא! המציאות היא שהפעם יעוף. אם אתה (או מישהו במחלקה שלך) ממהרים לעבוד בעבודת וידיאו והצוות כולו מלחץ, הצבע אותם על המדריך הזה. זהו חשבון מציאותי ופשוט של כמה זמן אתה יכול לצפות שייקח הפקת וידאו. ורוב הסיכויים שאנחנו קצת נדיבים!
מצד השני, אם אתה צריך וידאו כמו שצריך ו נעשה במהירות, אנחנו כאן בשבילך! יצרנו למעלה מ -5,000 סרטונים בארבע שנים בלבד, ולכן אנו מומחים לתכנון והפקה יצירתיים. ייעלנו את התהליך מחוף לחוף ויכולים לקבל סרטון איכותי ובמחיר סביר בידיים תוך שישה שבועות בלבד .
זקוק למשהו מהיר עוד יותר? שוחח עם אחד המפיקים היצירתיים שלנו ואולי נוכל להקים עבודה ממהרת ולהביא לך סרטון תוך ארבעה שבועות – או רק חודש אחד !
אל תסכן לנסות משהו בבית רק כדי לגלות שאתה לא יכול לעמוד בתקציב או במועדים. לראות מה אנחנו יכולים לעשות בשבילך!